5 gratis campingplatser i Sverige som du måste besöka

Äntligen! Nu är det hög tid för att städa ur campingbilen, ta med dig familj och vänner och upptäcka vårt avlånga land. Nedan har vi samlat tips på de bästa campingplatserna i Sverige som du bara inte får åka förbi med din husvagn eller husbil. 

Fricampa i Sverige sommaren 2022

Ska du ut och resa med din husbil eller husvagn? Vad kul! Då vill vi hjälpa dig på traven. Här har vi samlat in allt underlag och gjort den research som behövs för en lyckad campingtur. Allt för att du ska kunna njuta av din semester till max. Scrolla ner för att ta del av tio vackra platser i Sverige som dessutom är helt gratis att ställa din husvagn på.

  1. Kallerö naturcamping, Östhammar, Uppland

Om du har vägarna förbi den mittersta delen av vårt land måste du stanna till i vackra Uppland. Mitt i hjärtat av Uppland finner du nämligen Kallerö naturcamping. Ett grönskande område som omringas av både kohagar, vatten och diverse promenadstigar i grönskande naturreservat. I närområdet kan du både promenera till fågeltornet och hitta diverse grillplatser som är perfekt för korvgrillning. I den närliggande hamnstaden Öregrund finns både cafeér, restauranger och små butiker för dig som önskar lite mer liv och rörelse. Där kan du strosa runt på små kullerstensgator, ta en kvällspromenad på bryggorna runt vattnet eller ta färjan över till den lilla semesterön Gräsö. Ett måste helt enkelt!

  1. Ställplatser för camping vid Vinströmmen, Voxnan, Hälsingland

Naturvårdsområde, grillplatser, vackra promenadstigar och smultronställen! Ja, Voxnadalen erbjuder minst sagt allt och lite till. Här kan du njuta av naturens grönska, lugnet från den vackra tallskogen och ljudet av den porlande forsen. Ta ett dopp i älven, njut av en middag vid en av grillplatserna eller ta dig ner för sanddynerna till stranden för en kaffepaus. 

Även fast du inte har besökt Vinströmmen tidigare så kan den ändå kännas bekant. Det var nämligen här som filmen “Pippi på rymmen” spelades in och det var längs de branta sandbrinkarna som hon rullade ner i sin tunna. Att rulla ner i en tunna kanske inte är något för alla men om du tycker om att hitta på aktiviteter på semestern finns det något för dig med. Vinströmmen är nämligen ett populärt resmål för den som gillar att paddla kanot. Om du har vägarna förbi Hälsingland i sommar måste du nästan stanna här, du kommer inte att bli besviken!

  1. Naturcamping i Älvdalen, Dalarna

För dig som letar efter bra fiskevatten är detta stället för dig! Älvdalen erbjuder nämligen allt från strömfiske och fiske med kastspö till isfiske och pimpelfiske på vintern. 

Om du tar dig en bit upp i vårt avlånga land hittar du naturnära grönskande områden som erbjuder både lugn och harmoni i vardagen eller på din semester. Längs Älvdalen kan du fricampa och ställa din husbil eller husvagn mitt i den fina naturen med närhet till både djur- och växtrike. Allemansrätten ger dig nämligen tillåtelse att ställa din husbil 24 timmar på samma ställe utan något särskilt tillstånd. I och med att det finns så många platser att uppleva längs vägen kan du med fördel röra dig vidare varje dag för att upptäcka nya vackra ställplatser. Den 20 mil långa dalen erbjuder även ställplatser med faciliteter som toaletter och eldstäder. Dessa lägerplatser är dock avgiftsbelagda och kan betalas på varje enskild plats. 

  1. Gratis ställplats för husbil i Huddinge, Stockholm

För dig som vill besöka en storstad utan att behöva betala hutlösa priser för en campingplats har vi alternativet för dig! I Huddinge kan du ställa husvagnen eller husbilen gratis 24 timmar i Sörskogen som är ett bostadsområde omringat av grönska. Med närhet till både storstad och uteliv tar du pendeln från Huddinge centrum in till Stockholms central på mindre än en halvtimme. Lämna campinglivet för en dag och passa på att ta med familjen till Gröna Lund över dagen, njut av de fina kullerstensgatorna i gamla stan eller slå klackarna i taket för en kväll.

  1. Gratis ställplats för husvagn i Kristianstad, Skåne län

Om du vill att din semester ska kantas av vackra sandstränder och blått vatten är det Skåne du ska bege dig till. På ställplats Sommarlust i Kristianstad kan du fricampa i 24 timmar helt utan kostnad. Med två kilometer in till centrum och närhet till både natur och friluftsliv är detta ett perfekt ställe att stanna på om du är på väg neråt i landet. Ett soligt Skåne är svårslaget på sommaren och vem vill inte njuta av en glass på sandstranden, dricka en öl på någon mysig restaurang eller bara köra runt i de vackra omgivningarna?

Vill du hyra en husbil inför semestern till fast pris? Se våra husbilar här!

Välkommen till vår verkstad

Vi utför service och reparationer på bodelen av ditt fritidsfordon. Bland annat monterar vi även backkamerasystem, solceller, AC samt installerar hydrauliska stödben och byter däck. Andra vanligt förekommande arbeten är årlig service, fukttest och gasoltest.

Ta del av vårat nyhetsbrev och kampanjer

Få de senaste nyheterna, erbjudandena och tipsen för ett tryggt och smart fordonsägande direkt i din mejl och mobil

Hitta till oss

LW Husvagnar AB

Adress: Vargstigen 4, 777 34 Smedjebacken

Telefon: 0223-15535

E-post: kontakt@lwhusvagnar.se

Ordinarie öppettider

Butik April - September
Mån - Tor9.30 - 18.00
Fre9.30 - 17.00
Lör10.00 - 14.00
Verkstad
Mån - Fre7.30 - 16.30
Avvikande öppettider
Onsdag 5/69.30 - 15.00
Nationaldagen 6/6STÄNGT
Torsdag 20/69.30 - 15.00
Midsommarafton 21/6STÄNGT
Midsommardagen 22/6STÄNGT
Butik Oktober - Mars
Mån - Tor9.30 - 18.00
Fre9.30 - 17.00
Lör10.00 - 13.00