5 tips! Så förbereder du husvagnen inför säsongen 2023

Äntligen står solen högt på himlen och den efterlängtade semestern är precis inom räckhåll. Står en tur med husvagnen på schemat i sommar, ja då har du kommit rätt! Innan du packar väskorna och ger dig av behöver du göra i ordning din husvagn. Oroa dig inte, vi har 5 tips på hur du bäst förbereder husvagnen inför sommarsäsongen. Går du igenom dessa tips innan du åker i väg blir campingsemestern en garanterad succé!

1: Kontrollera husvagnens gasol

Vi börjar på en lite tråkigare punkt. Innan du tar dig an sommarens varma bilvägar med husvagnen behöver du kontrollera gasolen. Det är viktigt att göra en gasolkontroll då och då, ofta i samband med en besiktning av husvagnen. Sommarens campingtur ska vara enkel och okomplicerad och du vill antagligen inte behöva handskas med ett läckande gasolsystem mitt i semestern. Det är därför en god idé att provtrycka gasolanläggningen i husvagnen hos en auktoriserad verkstad så att allt är i sin ordning inför sommarens tur. Då kan du få intyg på att husvagnens gasol är kontrollerad vilket vissa campingplatser kräver. Så detta är ett bra tips att ha i åtanke.

2: Städa ur husvagnen

När vårsolens första strålar lyser in i husvagnen är det inte alltid en vacker syn de möts av. Under den långa vintern kan damm, skräp och allmän oreda ha dykt upp. Innan du ger dig av bör du därför städa ur husvagnen ordentligt. Du vill inte nysa av damm eller upptäcka saker som behöver städas på semestern, så se till att det mesta arbetet är gjort innan du åker. Ta ut och damma av eventuella kuddar, mattor, filtar och täcken. Medan du dammar av, dammsuger och städar husvagnen kan det vara en god idé att undersöka om kyl, frys och spis fungerar som de bör.

3: Provpacka husvagnen innan du ger dig av

Stövlarna, lampan, den blommiga klänningen- och just det, Tv:n! Listan kan bli lång på saker som måste följa med på semestern. Däremot är det viktigt att du inte överpackar husvagnen med prylar. Då kommer du få svårt att hålla ordning på vart du har saker vilket knappast gör att du blir avslappnad under semesterveckorna. Har du packat med alldeles för mycket kan husvagnen dessutom bli för tung, vilket både är farligt och kan leda till böter. Provpackar du husvagnen i god tid innan du beger dig så kan du organisera packlistan bättre och då slipper du kaoset kvällen innan avfärd.

4: Investera i campingbord och campingstolar

En trevlig campingsemester blir ännu bättre i gott sällskap. Ser dina campingbord och stolar lite slitna ut? Eller har du kånkat runt på samma bord i årtionden? Ett smidigt campingbord som både rymmer flera personer och är enkelt att fälla ihop är ett måste för en lyckad semester. Vare sig du vill ha ett ordentligt bord till grillfesten eller ett trevligt litet bord till stranden har vår campingshop ett ordentligt utbud. Klicka här för att ta del av våra campingbord. En bekväm campingstol kan även höja din komfort under campingen. Sätt dig ner, gör dig bekväm och njut i solen! I vår campingshop kan du hitta bekväma och stilrena campingstolar för alla tillfällen.

5: Var förberedd på värmen!

Sommarens hetta kan vara outhärdlig för den oförberedde. Men stressa inte upp dig än, med några smarta campingtillbehör kan du hålla dig sval. Det kan vara smart att se över husvagnens AC (om sådan finns) eller införskaffa lite fläktar inför sommarens varmaste dagar. I vår campingshop finns ett stort utbud av bra luftkonditioneringar som gör värmen hanterbar. Reser du dessutom med en hund kan det vara bra att campa nära vatten eller ta med en liten uppblåsbar pool. Kalla frys och kylboxar är även smart att packa med i husvagnen. Då kan du hålla mat och dryck behagligt kylda på utflykter. Campingshopen har sammanställt en guide på hur du håller dig sval i husvagnen och husbilen under sommaren.

Vi önskar dig en alldeles underbar sommar fylld med skratt, bad och trevliga stopp under campingsemestern. Med dessa tips kanske du även slipper stöta på onödiga orosmoment när du campar. Slipp uppleva outhärdlig värme i husvagnen, strulande teknik eller en ostrukturerad packning. Behöver du mer inspiration inför campingsemestern? Här hittar du fler användbara guider och tips! 

Välkommen till vår verkstad

Vi utför service och reparationer på bodelen av ditt fritidsfordon. Bland annat monterar vi även backkamerasystem, solceller, AC samt installerar hydrauliska stödben och byter däck. Andra vanligt förekommande arbeten är årlig service, fukttest och gasoltest.

Ta del av vårat nyhetsbrev och kampanjer

Få de senaste nyheterna, erbjudandena och tipsen för ett tryggt och smart fordonsägande direkt i din mejl och mobil

Hitta till oss

LW Husvagnar AB

Adress: Vargstigen 4, 777 34 Smedjebacken

Telefon: 0223-15535

E-post: kontakt@lwhusvagnar.se

Ordinarie öppettider

Butik Oktober-Mars
Mån - Tor9.30 - 18.00
Fre9.30 - 17.00
Lör10.00 - 13.00
Verkstad
Mån - Fre7.30 - 16.30
Avvikande öppettider
Butik April-Juni
Mån - Tor9.30 - 18.00
Fre9.30 - 17.00
Lör10.00 - 15.00
Butik Juli-September
Mån - Tor9.30 - 18.00
Fre9.30 - 17.00
Lör10.00 - 14.00