Husvagnssemester i sommar? Här är 5 ställplatser du måste besöka

Efter lång väntan är vi äntligen här igen - campingsäsongen stundar. Det är därmed hög tid att börja planera din husvagnssemester i sommar! Vi har samlat ihop några av de bästa ställplatserna för husbil och husvagn i Sverige för att du ska ha något att utgå ifrån när du ger dig ut på vägarna i sommar.

Camping och ställplatser i Sverige du inte får missa

Om du älskar att bo i husbil och är på jakt efter ställplatser och resedestinationer är den här guiden som gjord för dig. Listan innehåller nämligen både ställplatser och campingplatser för husbil och husvagn du bara inte får missa i sommar.

Sandslåns Vandrarhem & Camping - skön ställplats med service och bekvämligheter

Natursköna Sandslån ligger på en ö vid Ångermanälven med närhet till Höga Kusten och Kramfors. Denna fina naturcamping ger dig möjlighet att ställa din husvagn eller husbil nästan var som helst, med möjlighet till 50 elplatser. I campingavgiften på 200 kr ingår allt från tillgång till dusch, toalett och kök till latrintömning och sopcontainer, med tillgång till tvättmaskin för ytterligare 40 kr. 

Mitt i den sköna naturen på denna vackra lilla ö finner du både en mer avskild ställplats för din husbil om du vill det, men också campingplatser bland andra husvagnssemestrare och tältare med tillgång till café och restaurang. För dig som verkligen vill bo mitt i naturen men ändå åtnjuta vissa bekvämligheter är Sandslåns Vandrarhem & Camping något för dig!

Bomstadbaden - upplevelserik camping i mellansverige för hela familjen

Bomstadbaden Camping, som ligger bara ett stenkast bort från Karlstad, erbjuder semesterboende för hela familjen precis intill de natursköna sandstränderna som brukar kallas för Värmlands Riviera. För dig som vill parkera din husvagn eller husbil finns det gott om tomter att hyra, och utöver dessa erbjuder även Bomstadbaden några ytterligare husbilsplatser med utsikt över Vänern. 

För dig som söker en lite mer lyxig typ av camping har Bomstadbaden allt du kan tänka dig, med en spa-avdelning och restaurang samt mängder av aktiviteter; här kan du spela äventyrsgolf, hyra cyklar eller ta en romantisk sjöutflykt med din partner på en av campingens trampbåtar. Det finns fyra olika områden med platser för husbil och husvagn och i dessa platser ingår gratis wi-fi och duschar. 

Lysekils Marina Basteviksholmarna - mötesplatsen i Bohuslän med ställplats till din husbil

I båthamnen i Basteviksholmarna möts båt, bil och husbil i lugnet av denna oas i hjärtat av Bohuslän. Hamnen ligger 1 mil utanför Lysekils centrum och här är du omgiven av hav och granitberg så långt ögat kan nå. Du hittar både kiosk och restaurang i hamnen, och dagarna kan spenderas med att spela boule, äventyrsgolf eller bara njuta av utsikten av havet och båtarna. Passa på att ta in den fantastiska solnedgången och om du har tur kan du även få syn på en nyfiken säl eller två.

Här hittar du totalt 46 ställplatser som alla kommer med el och utsikt mot antingen havet eller hamnen. Servicehus med toaletter och duschar finns även att tillgå och Lysekils Marina är verkligen värt ett besök för dig som letar ställplats med utsikt i sommar. 

Björkliden Camping - vackraste utsikten med plats för husvagn och husbil

Att uppleva den enastående fjällnaturen och njuta av de vackra landskapen som återfinns i de svenska fjällen är inte reserverat för vinterhalvåret. Tvärtom är det minst lika vackert i Sveriges mest nordliga regioner även på sommaren. De vackra utsikterna uppe i Lapplandsfjällen är svåra att slå, och med faciliteter som gym, bastu och golfbana är färden hit väl värd sin tid även om du inte är här för att fjällvandra runt Trollsjön. 

Här finns även tillgång till restaurang och servicehus, och självklart mängder av vandringsleder. Totalt finns det 100 ställplatser för husbil och husvagn på campingen. Vill du mötas av några av de vackraste vyerna vårt land har att erbjuda när du tittar ut genom fönstret så rekommenderar vi att du planerar in Björkliden Camping i din husbilssemester i sommar! 

Smygehuk ställplats - gratis ställplats vid Sveriges sydligaste udde. 

Även längst ner i vårt avlånga land finns mängder av vackra vyer att beskåda, och längre ner än såhär kommer du inte! Här på Sveriges sydligaste udde kan du parkera din husbil eller husvagn på en gratis ställplats på den stora välklippta åkern och njuta av utsikten ut mot havet och hästarna som vandrar i hagen runt parkeringen. Precis i närheten av ställplatserna finns både butiker för konst och restauranger. 

Ta en promenad längs Smygehamns hamn eller avnjut en räkmacka på caféet vid udden. En kort biltur bort ligger Beddingestrand, en gammal fiskeby med charmiga vita sandstränder och möjlighet till fiske och vindsurfing. Njut av öppna landskap och havsutsikt på Smygehuks ställplats vid Sveriges sydligaste udde!

Vackra och mysiga campingplatser för husbil och husvagn du inte får missa

Bonustips: Gratis ställplatser för husbil och husvagn

Slutligen vill vi tipsa om två ytterligare platser där du gratis kan parkera din husbil och husvagn. Dessa platser erbjuder inte de bekvämligheter du hittar på en camping men är väl värda att stanna till på om du är i trakterna och vill ha någonstans att övernatta. 

Åkersberga Åkers Kanal - ställplats i Stockholms län

För dig som passerar genom Stockholm och vill passa på att stanna till finns det nu fyra ställplatser i centrala Åkersberga strax intill Åkers kanal där du med husbil kan ställa dig kostnadsfritt. Passa på att ta en promenad längs kanalen eller en tur i kanalen med kanot!

Ställplats vid reningsverket i Ystad

Vid reningsverket, ungefär 3 km från Ystads centrum, på gräsytorna ovanför havet och sandstränderna finns gratis ställplatser tillgängliga för dig med husbil och husvagn. Platsen erbjuder en vacker havsutsikt och är belägen nära en strand där hundar är välkomna att bada.

Vi hjälper dig om du är intresserad av att köpa en husbil eller husvagn och vi har även ett stort sortiment av begagnade fordon. Vi finns även här om du vill hyra en husbil i sommar!

Välkommen till vår verkstad

Vi utför service och reparationer på bodelen av ditt fritidsfordon. Bland annat monterar vi även backkamerasystem, solceller, AC samt installerar hydrauliska stödben och byter däck. Andra vanligt förekommande arbeten är årlig service, fukttest och gasoltest.

Ta del av vårat nyhetsbrev och kampanjer

Få de senaste nyheterna, erbjudandena och tipsen för ett tryggt och smart fordonsägande direkt i din mejl och mobil

Hitta till oss

LW Husvagnar AB

Adress: Vargstigen 4, 777 34 Smedjebacken

Telefon: 0223-15535

E-post: kontakt@lwhusvagnar.se

Ordinarie öppettider

Butik April - September
Mån - Tor9.30 - 18.00
Fre9.30 - 17.00
Lör10.00 - 14.00
Verkstad
Mån - Fre7.30 - 16.30
Avvikande öppettider
Onsdag 5/69.30 - 15.00
Nationaldagen 6/6STÄNGT
Torsdag 20/69.30 - 15.00
Midsommarafton 21/6STÄNGT
Midsommardagen 22/6STÄNGT
Butik Oktober - Mars
Mån - Tor9.30 - 18.00
Fre9.30 - 17.00
Lör10.00 - 13.00